Harvard-sjef tiltalt for liksalg

Lederen for likhuset tilknyttet USAs prestisjefylte Harvard Medical School er tiltalt for å ha fjernet kroppsdeler fra lik uten tillatelse og solgt dem.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

55-åringen fikk sparken 6. mai. Han er tiltalt for handel med stjålne levninger, står det i en uttalelse fra påtalemyndigheten som dekker Middle District i delstaten Pennsylvania.

Lik doneres til det medisinske fakultetet ved Harvard til bruk i utdanning, undervisning og forskning. Når de ikke lenger trengs, blir de kremert og asken returnert til donorenes familier, eller begravd.

I tillegg til 55-åringen er mannens 63-årige kone tiltalt i saken. Det er også fem andre som ifølge tiltalen har medvirket i et «nasjonalt nettverk» der det er blitt kjøpt og solgt menneskelige levninger. Dette skal ha pågått fra 2018 til 2022.

55-åringen anklages for å ha tatt med seg kroppsdeler, blant annet hoder, hjerner, hud og bein hjem, der han og kona ifølge tiltalen sendte dem i posten til kjøpere. Paret lot også kjøpere slippe inn på likhuset for å velge ut det de ville kjøpe, ifølge tiltalen.

I tiltalen påstås det at den ene av kjøperne sendte menneskehud til en annen av de involverte for å få vedkommende til «å garve huden for å gjøre den om til lær».

– Vi er forferdet over at noe så grusomt kunne skje på vår campus, sier det medisinske fakultetets rektor George Daley og leder for den medisinske utdanningen, Edward Hundert, i en felles uttalelse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer