Harila frikjent etter dødsfall av pakistansk klatrer

En gransking av dødsfallet til den pakistanske klatreren Muhammed Hassan, som mistet livet da han forsøkte å bestige K2, har frikjent norske Kristin Harila.

Sent mandag kveld 1. august kom Kristin Harila hjem til Norge etter å ha besteget verdens 14 høyeste fjell raskest sammen med klatremakkeren Lama. Her blir hun mottatt med pomp og prakt på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Sent mandag kveld 1. august kom Kristin Harila hjem til Norge etter å ha besteget verdens 14 høyeste fjell raskest sammen med klatremakkeren Lama. Her blir hun mottatt med pomp og prakt på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Etterforskningen har ikke fastsatt ansvaret for klatrerens død på noen enkeltperson, sier et medlem av etterforskningskomiteen ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency.

Hassan døde 27. juli i år, samme dag som vadsøværingen Kristin Harila (37) og klatremakkeren Lama (Tenjin Sherpa) satte verdensrekorden i å bestige verdens 14 høyeste fjell raskest.

Etter at dødsfallet til Hassan ble kjent, har Harila blitt beskyldt for å ha gått forbi den døende klatreren uten å hjelpe. Østerrikeren Wilhelm Steindl er blant dem som var på K2 samme dag. Han hevder at Harila og flere andre fjellklatrere ikke gjorde nok for å hjelpe Hassan.

Det har Harila avvist. Hun har overfor NTB også kritisert medier som hun mener sprer feilinformasjon om dødsfallet.

Tidligere i august kunngjorde myndighetene i Gilgit-Baltistan i Pakistan, der K2 ligger, at de skulle etterforske saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer