Hardt ytringsklima mot skeive bekymrer likestillingsministeren

At ytringsklimaet mot skeive har hardnet til de siste årene, bekymrer likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Anette Trettebergstuen var en av flere statsråder som fredag møtte det skeive miljøet. Foto: Geir Olsen / NTB.
Anette Trettebergstuen var en av flere statsråder som fredag møtte det skeive miljøet. Foto: Geir Olsen / NTB. Vis mer
Publisert

– Det er en mye mer aggressiv debatt nå, rundt pride for eksempel, enn det var for 20 år siden, da jeg kom ut av skapet. Og det bekymrer meg sterkt, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

– Det betyr at mange skeive lever i økt redsel, ikke bare for hverdagsdiskriminering, men også for vold og hatkriminalitet, sier statsråden videre.

Hun møter NTB i forbindelse med at regjeringen fredag inviterte til dialogmøte med LHBT+-organisasjoner etter Oslo-skytingen i helgen.

Under møtet fikk regjeringen blant annet høre sterke personlige historier fra natten skytingen fant sted.

– Det er mange som har vært nært på og direkte rammet. Det er mange som har grått, det er mange som har vært sinte, sier likestillingsministeren.

Trettebergstuen legger til at alle har et ansvar for å stå opp når vi ser det blir begått urett mot andre – enten det skjer på arbeidsplassen, på gata eller i skolegården.

– Eller det kan være i kommentarfeltene på nett. Vi kan alle sammen bidra til å slå ring om hverandre, sier Trettebergstuen.

– Og så har vi som regjering et ansvar for å føre en politikk som er med på å understøtte det at alle skal få lov til å leve trygt og fritt i Norge, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer