Hardt slag for Trump: Valgresultatet i Georgia godkjent

Etter den siste håndtellingen av stemmene ble valgresultatet i Georgia fredag formelt godkjent av valgansvarlig Brad Raffensperger.

Valgansvarlig i Georgia, Brad Raffensperger har godkjent valgresultatet i delstaten etter at omtellingen er over. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB
Valgansvarlig i Georgia, Brad Raffensperger har godkjent valgresultatet i delstaten etter at omtellingen er over. Foto: Brynn Anderson / AP / NTB Vis mer
Publisert

Raffensperger, som selv er republikaner, bekrefter fredag at Joe Biden vant delstatens 16 valgmenn, melder The New York Times.

Raffensperger, som har håndtert valget på korrekt vis, er blitt sterkt kritisert av andre topprepublikanere for å ha latt Biden vinne Georgia. Men han står ved at valget har gått riktig for seg.

– Jeg er av den oppfatning at tall ikke lyver. Jeg mener tallene vi legger fram i dag, er korrekte, sa han.

Skuffet

– Som andre republikanere er jeg skuffet over at vår kandidat ikke vant Georgias valgmenn, sa han videre i det som oppfattes som et innspill for å berolige Trump-tilhengerne, ifølge CNN.

Godkjenningen er et hardt slag mot president Donald Trumps forsøk på å omstøte valgresultatet. Han og hans folk har forsøkt å blokkere den formelle godkjenningen i viktige stater i håp om å hindre at stater utpeker valgmenn som støtter Biden, i strid med valgresultatet.

Jevnt

Godkjenningen er gitt etter at alle statens 5 millioner stemmer ble talt opp på nytt med hånd etter at Trumps folk krevde det. Omtellingen viser at Biden vant med litt over 12.000 flere stemmer enn Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer