Michael Jordan:

Har tapt fire milliarder under coronapandemien

Basketball-legenden Michael Jordan har som mange andre tapt stort på coronapandemien. Det siste året har 58-åringen gått minus med over 4 milliarder kroner.

Den amerikanske basketballstjernen Michael Jordan har tapt over 4 milliarder kroner på coronapandemien. Foto: John Swart / AP / NTB
Den amerikanske basketballstjernen Michael Jordan har tapt over 4 milliarder kroner på coronapandemien. Foto: John Swart / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere Chicago Bulls storhetens formue har krympet kraftig siden coronapandemien brøt ut for litt over ett år siden. Ved siden av at hans forretningsvirksomhet har gått dårligere, har han dessuten donert bort store summer de som er blitt hardest rammet av pandemien, skriver svenske Expressen.

Michael Jordan hadde sin storhetstid i amerikansk basketball på 1980 og -90-tallet. Han er den idrettsstjernen som har tjent mest på idrettens sin og ifølge agent hans, David Falk, har han blant annet takket nei til enkle reklameoppdrag som kunne gitt ham hundrevis av millioner kroner.

Ifølge Falk takket Jordan nylig blant annet nei til et oppdrag verdt 100 millioner dollar (868 millioner kroner).

– Alt han trengte å gjøre, foruten å gi sitt navn og ansikt, var å være til stede i et par timer for å offentliggjøre samarbeidet. Han takket nei, sa Falk til avisen The Sun.

Ifølge den amerikanske finansavisen Forbes har Jordan tapt over 4 milliarder kroner. Hans formue i april 2020 var på 2,1 milliarder dollar (18 milliarder kroner) og nå har den skrumpet til 1,6 milliarder. (14 milliarder)

Til tross for det svimlende tapet er Jordan fortsatt blant de 500 rikeste i USA.

I fjor ble Michael Jordan den idrettsmannen som har tjent mest noensinne. Det takket være samarbeidet med utstyrsgiganten Nike. Jordan eier sin egen del av selskapet og med det tjente han 1 milliard i året på.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer