Har skrevet under på Sveriges Nato-søknad

Både Sveriges statsminister Magdalena Andersson og utenriksminister Ann Linde har undertegnet søknaden om å bli med i Nato.

Sveriges utenriksminister Ann Linde undertegner søknaden. Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency via AP/NTB
Sveriges utenriksminister Ann Linde undertegner søknaden. Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi forlater en epoke og går inn i en annen, sa Andersson mandag da den svenske regjeringen kunngjorde at landet vil søke om Nato-medlemskap.

Nå har Andersson signert søknaden, skriver TT.

Det samme har utenriksminister Ann Linde.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson har undertegnet søknaden om medlemskap i Nato, melder svenske medier. Foto: Henrik Montgomery / AP / NTB
Sveriges statsminister Magdalena Andersson har undertegnet søknaden om medlemskap i Nato, melder svenske medier. Foto: Henrik Montgomery / AP / NTB Vis mer

– Det kjennes stort, alvorstynget og som at vi har landet på det som er best for Sverige, sier Linde til SVT.

Hun sier at Sveriges søknad vil sendes inn samtidig som Finland sin.

Finlands president besøker Sverige

Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige. Snart ventes en avklaring på når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader.

Niinistö er i Sverige sammen med sin kone, Jenni Haukio. Presidentparet blir tatt imot av det svenske kongepartet, og skal også hilse på Riksdagens leder Andreas Norlén og statsminister Magdalena Andersson.

Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige hvor det ventes at en dato blir satt for når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader. Her er han på en pressekonferanse med Storbritannias statsminister Boris Johnson tidligere i mai. Foto: Frank Augstein / AP / NTB
Finlands president Sauli Niinistö er på statsbesøk i Sverige hvor det ventes at en dato blir satt for når Finland og Sverige sender inn sine Nato-søknader. Her er han på en pressekonferanse med Storbritannias statsminister Boris Johnson tidligere i mai. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer

De siste par dagene har både Finland og Sverige besluttet at de vil søke om medlemskap i forsvarsalliansen Nato. Det er ikke bestemt når søknadene vil sendes inn ettersom riksdagen i Finland fortsatt har saken til behandling.

Det som imidlertid er bestemt, er at de to landene skal sende inn søknadene samtidig. Statsminister Andersson har ikke ønsket å gi noen tidsangivelse, men har antydet at det kan skje enten tirsdag eller onsdag denne uken. Det er ventet at det blir satt en dato under Niinistös besøk i Sverige. Statsbesøket avsluttes onsdag.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer