Har sendt ut OBS-varsel for helgen

Det er kraftige vindkast i vente på Vestlandet lørdag og søndag, advarer Meteorologisk institutt.

(upublisert) Opprettet

På Vestlandet, fra Rogaland til Møre og Romsdal, kan vindkastene komme opp imellom 25 og 30 meter per sekund lørdag.


– Det vil ikke nødvendigvis blåse så mye hele tiden, men det kan komme enkelte perioder med så kraftig vind. I tillegg vil det komme litt nedbør etter hvert, sier vakthavende meteorolog Berit Hagen ved Meteorologisk institutt til NTB.


– Vi sender ut et OBS-varsel, særlig fordi det er påske og vi vet at det er mye folk i fjellet, forteller hun.Storm i fjellet


Meteorolog Siri Wiberg Horjen i Oslo opplyser at det er ventet mye vind i fjellet også på Østlandet og i Agder og Telemark påskeaften.


– Det blir mye vind i fjellet, sørlig sterk kuling og periodevis storm fra ettermiddagen. På kysten vil det stort sett blåse kuling, og på kvelden blir det stiv kuling vest for Oksøy, forteller hun.


Det er imidlertid kun i vest det er grunn til å sende ut OBS-varsel.


Hun opplyser at den siste delen av påsken ikke ser ut til å bli særlig solrik.


– Det er størst mulighet for å få se litt sol første del av lørdagen. Men så blir det gråere utover kvelden, sier hun.


I hovedstaden er det ventet en helgrå påskeaften lørdag, går det fram av Yrs nettsider.


Søndag vil det fortsette å blåse mye i Sør-Norge, og det vil komme en del nedbør særlig i Agder først på dagen.


– På kvelden blir det stort sett opphold over hele Sør-Norge, sier hun.Mildt


I Nord-Norge er gjennomgangstemaet vind fra sør og mildvær påskeaften, sier vakthavende meteorolog Gunnar Noer ved Meteorologisk institutt i Tromsø.


– Lørdag er det varslet liten kuling utsatte steder. Det blir ikke så mye nedbør, men Nordland kan få litt regn, og i Saltfjellet kan nedbøren komme som snø, sier han.


Både i Troms og Finnmark kan det komme gløtt av sol lørdag, men det blir også perioder med nokså skyet vær, sier meteorologen.


– Søndag er også preget av sørlig vind og enda mer skyer enn lørdag. Men det blir mildt, forteller Noer.


Varslingstjenesten varsom.no melder om betydelig snøskredfare flere steder i Nordland lørdag. Snøskredfaren er på nivå 3 også fredag i Lofoten.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.