Har kontaktet Norge: – Klokka tikker. Vi trenger hjelp

Sosialminister Lena Hallengren har snakket med kolleger i Norge og Danmark etter at svenske sykehus har luftet muligheten for å låne personell fra nabolandene.

Sveriges sosialminister Lena Hallengren bekrefter at hun har innledet en dialog med norske og danske kolleger om rekruttering av helsepersonell fra nabolandene. Foto: Jessica Gow/TT / NTB
Sveriges sosialminister Lena Hallengren bekrefter at hun har innledet en dialog med norske og danske kolleger om rekruttering av helsepersonell fra nabolandene. Foto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert

Et drøyt år ut i pandemien er det svenske helsevesenet fortsatt under hardt press, skriver SVT. Sykehuspersonell har overfor kanalen uttrykt bekymring for bemanningssituasjonen før sommeren, og tatt til orde for å låne inn ressurser fra Norge og Danmark.

– Klokka tikker. Vi trenger hjelp, sa David Konrad, som leder operasjons- og intensivavdelingen på Karolinska universitetssykehus, til kanalen.

Organisasjonen Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) ba forrige uke regjeringen om å formelt spørre nabolandene om hjelp. Hallengren sier at det er innledet en dialog.

– For meg har det vært viktig at det har vært enighet mellom Sverige, Danmark og Norge om at det ikke finnes noen kriterier eller avtaler som skal oppfylles, og at det ikke finnes noen hinder som gjør det vanskeligere for svenske regioner å rekruttere i sommer, sier hun til SVT.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer