Har ikke vurdert å gå av som leder: - Det har jeg aldri tenkt

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke har satt noen tallgrense på hvor lav oppslutning Ap kan få før han går av.

Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på Stortinget i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) under partilederdebatten på Stortinget i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Ap ser etter alle solemerker ut til å miste posisjonen som landets største parti i et valg for første gang på nærmere 100 år. De kan også miste storbyer som Oslo og Bergen, samt mangeårige bastioner som Lillestrøm og Sarpsborg.

– Vi har gjort en god valgkamp og vi har løftet oss, men vi har ikke løftet oss nok. Resultatet er for lavt, og vi har større ambisjoner, sa Støre i partilederdebatten natt til tirsdag.

På spørsmål om hvorvidt han har tenkt på å gå av som Ap-leder dersom partiet får under en viss oppslutning, svarer Støre kontant nei.

– Det har jeg aldri tenkt. Jeg har aldri satt noe sånt tall. Det ville ikke vært særlig opplysende å styre etter det, sier Støre.

Han sier partiet skal oppsummere og evaluere valget når de endelige resultatene har kommet inn.

– Hvert parti må oppsummere og trekke lærdommer av et valg, og det er demokratisk å gjøre det. Jeg er veldig avslappet på at det skal vi gjøre på en god måte, og vil delta i den diskusjonen, og mener at det er et partidemokrati verdig å gjøre det på en grundig måte, sier Støre.

(NTB)

Mer om