Har gjort funn ved skadd gassrørledning

Et anker er funnet på havbunnen i nærheten av den skadde gassrørledningen Balticconnector, opplyser finsk politi.

Det finske patruljefartøyet Turva i området der rørledningen Balticconnector ble ødelagt tidligere i oktober. Et ødelagt anker er funnet på havbunnen i nærheten. Foto: AP / NTB
Det finske patruljefartøyet Turva i området der rørledningen Balticconnector ble ødelagt tidligere i oktober. Et ødelagt anker er funnet på havbunnen i nærheten. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ankeret ble mandag kveld hevet av den finske marinen. Politiet opplyser også at det er funnet et bredt merke etter noe som er blitt dratt over havbunnen ved gassrørledningen, fram mot punktet der rørledningen er ødelagt. På den andre siden av skaden er det er smalere merke langs bunnen, ifølge det finske nyhetsbyrået STT.

Ankeret som er funnet, mangler en av de to spissene som skal hjelpe det med å finne feste.

Gassrørledningen mellom Finland og Estland ble skadd for to uker siden. Fredag sa finsk politi at det kinesiske konteinerskipet Newnew Polar Bears rolle var fokus for etterforskningen. Det befinner seg nå i russisk farvann.

Et russisk fartøy som var i området, er ikke lenger en del av etterforskningen, opplyser finsk politi, ifølge Reuters.

Politiet etterforsker nå om ødeleggelsene skjedde med overlegg eller om det er snakk om et uhell eller dårlig sjømannskap. Det er for tidlig å konkludere om dette, sa etterforskerne tirsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer