Har gjort flere funn av resistent bakterie ved Sykehuset Østfold Kalnes

Det er oppdaget flere tilfeller av en antibiotikaresistent bakterie ved Sykehuset Østfold Kalnes. Sykehuset iverksetter flere tiltak.

Det er oppdaget flere tilfeller av en antibiotikaresistent bakterie ved Sykehuset Østfold Kalnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Det er oppdaget flere tilfeller av en antibiotikaresistent bakterie ved Sykehuset Østfold Kalnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Smittevernavdelingen ved Kalnes opplyser at de har påvist flere tilfeller av en resistent bakterie.

Det er snakk om LRE, en tarmbakterie som er del av vår naturlige tarmflora, men som er mer motstandsdyktig mot antibiotika enn det som er vanlig.

– Vi har en økende forekomst av LRE på Kalnes, og pasienter har blitt smittet mens de har vært innlagt hos oss. Vi har behandling mot bakterien, men dette er ikke en bakterie vi vil ha i sykehusmiljøet, sier smittevernoverlege Astri Lervik Larsen.

– Ingen pasienter har hatt alvorlige infeksjoner så langt, men for å unngå at dette skjer, setter vi i verk flere tiltak for å stoppe smittespredningen, sier Lervik Larsen videre.

Blant tiltakene er økt fokus på håndhygiene og forsterking av renholdet ved sykehuset.

– For friske personer er dette i utgangspunktet en ufarlig bakterie, men siden det er mange sårbare pasienter i et sykehus, er dette en bakterie vi vil bli kvitt så raskt som mulig, sier smittevernoverlegen.

(©NTB)

Mer om