Barnelevninger

Har funnet barnelevningene av 227 ofrede barn

Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Barnas antas å ha blitt ofret av Chimu-sivilisasjonen, som forsvant på 1400-tallet.

Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Foto: LUIS PUELL / ANDINA / AFP /NTB scanpix
Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Foto: LUIS PUELL / ANDINA / AFP /NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Funnene, som ble gjort i turistbyen Huanchaco like nord for hovedstaden Lima, regnes for å være det største funnet av ofrede barn noensinne i Peru.

Barna var i alderen 4 år til 14 år da de ble ofret i et ritual for å ære Chimu-kulturens guder, ifølge sjefarkeolog Feren Castillo.

– De ble ofret i forbindelse med værfenomenet El Niño. Levningene bærer preg å ha blitt drept i vått vær, sier Castillo.

Værfenomen El Niño oppstår naturlig med to til sju års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir unormalt varmt. Sjefarkeologen sier at barna var plassert slik at de lå vendt ut mot havet og at det stadig dukker opp nye funn.

Chimu-sivilisasjonen strakte seg fra den peruanske kysten til Ecuador og varte fra 1200- til 1400-tallet. Sivilisasjonen forsvant i 1475 etter at den ble erobret av Inkariket.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer