Barnelevninger

Har funnet barnelevningene av 227 ofrede barn

Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Barnas antas å ha blitt ofret av Chimu-sivilisasjonen, som forsvant på 1400-tallet.

Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Foto: LUIS PUELL / ANDINA / AFP /NTB scanpix
Arkeologer i Peru har funnet levningene etter 227 barn. Foto: LUIS PUELL / ANDINA / AFP /NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Funnene, som ble gjort i turistbyen Huanchaco like nord for hovedstaden Lima, regnes for å være det største funnet av ofrede barn noensinne i Peru.

Barna var i alderen 4 år til 14 år da de ble ofret i et ritual for å ære Chimu-kulturens guder, ifølge sjefarkeolog Feren Castillo.

– De ble ofret i forbindelse med værfenomenet El Niño. Levningene bærer preg å ha blitt drept i vått vær, sier Castillo.

Værfenomen El Niño oppstår naturlig med to til sju års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir unormalt varmt. Sjefarkeologen sier at barna var plassert slik at de lå vendt ut mot havet og at det stadig dukker opp nye funn.

Chimu-sivilisasjonen strakte seg fra den peruanske kysten til Ecuador og varte fra 1200- til 1400-tallet. Sivilisasjonen forsvant i 1475 etter at den ble erobret av Inkariket.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer