Har funnet årsaken til dødsulykke på fornøyelsespark

En ødelagt støttearm forårsaket berg-og-dalbaneulykken på fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm i sommer. En kvinne omkom, og ni andre ble skadd.

En kvinne i 30-årene mistet livet i en ulykke på berg-og-dalbanen Jetline i fornøyelsesparken Gröna Lund i sommer. Ulykkesårsaken var en ødelagt støttearm, ifølge svenske myndigheter. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB
En kvinne i 30-årene mistet livet i en ulykke på berg-og-dalbanen Jetline i fornøyelsesparken Gröna Lund i sommer. Ulykkesårsaken var en ødelagt støttearm, ifølge svenske myndigheter. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Ulykken ble forårsaket av at en støttearm på høyre side under vognen lengst framme på berg-og-dal-banen Jetline røk. Deretter løsnet hjulet på samme side, før det samme skjedde på vognens venstre side.

Dette utløste en bråstopp, og passasjerene ble slynget framover mot sikkerhetsbøylen, forklarer påtalemyndigheten og Haverikommissionen til Ny Teknik.

– Hadde passasjerene hatt vanlige bilbelter på seg, hadde de kanskje ikke blitt skadd i det hele tatt. Jetline bygger på at de som kjører, blir sittende på grunn av g-kreftene, ikke sikkerhetsbøylen. Den er der kun for at de ikke skal kunne reise seg, sier politietterforsker Christer B. Jarlås til Ny Teknik.

Tre personer falt ut av vogna. Totalt ble ni personer skadd. Den omkomne kvinnen var i 30-årene. Fornøyelsesparken ble stengt i en ukes tid etter ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer