Har du hund? Dette bør du huske på i dag

Det er langt fra alle som syns fyrverkeri er gøy.Mellom festmiddag og oppskytning av raketter er nyttårsaften en gledens dag for mange. Noen som derimot ikke nødvendigvis synes dagen er like gøyal er kjæledyret ditt.

Det er mange dyr som blir svært redde av lyden av fyrverkeri, og det er ofte tilfeller av dyr som stikker av eller har blitt skadet i forbindelse med nyttårsfeiringen.

SOL har samlet noen tips til hvordan gjøre dagen til en festdag for våre firbeinte venner:


 


 1. Ikke la de være alene


  Ingen dyr som er redde skal være alene hjemme. Ikke steng dyret inne i et bur og reis fra det. Pass på at dyret får pass om du reise bort.

  Kilde: Dyrebeskyttelsen.no


 2. La dyret selv bestemme


  For eksempel hvis hunden eller katten ønsker å gjemme seg, kan det være lurt å la den få lov til det.

  Kilde: Mattilsynet.no


 3. Ikke bekreft redselen


  Du burde ikke trøste dyret om det er redd. Det vil oppleves som en bekreftelse på at det er noe skummelt på gang. Gi heller dyret oppmerksomhet som om ikke noe spesielt skjer, for eksempel gjennom lek.

  Kilde: Osloby.no


 4. Det kan være lurt å holde seg innendørs


  Det er fort gjort å la seg friste til å ta med hunden ut dersom den ikke reagerer på lydene når man er inne, men dette kan føre til at man går fra en hund som takler smellene til en hund som vil være livredd senere.

  Kilde: A-Vet.no


 5. Aldri straff et dyr som er redd


  Dyr skal aldri straffes om de viser frykt. Prøv heller å avled oppmerksomheten, og sørg for at det har noe å leke med så de holder seg opptatt og blir distrahert for bråket utenfor.

  Kilde: Dyrebeskyttelsen.no


 6. Høy aktivitet tidligere på dagen = roligere hund på kvelden


  Gå en lang tur på ettermiddagen, og bruk tid på litt aktiviteter slik at hunden er sliten når kvelden kommer. Du kan også med fordel gi mat litt senere enn vanlig. En god og mett hund faller lettere til ro.

  Kilde: Mattilsynet.no


Legg til sol_no på SnapChat