Vis mer

Har du disse matvarene hjemme? Da bør du sjekke dette

Hele fem produkter er trukket tilbake fra butikkene denne uken.

(upublisert) Opprettet


Denne uken har flere produsenter opplyst at de trekker tilbake varer solgt i norske butikker.

Dette er varene det dreier seg om:


 1. Coop kokosmasse


  Onsdag ettermiddag sendte Coop Norge Handel ut en pressemelding om at de tilbakekaller et parti med 200 grams Coop kokosmasse fra Coop sine butikker, skriver Nordlys.

  Grunnen er at produktet inneholder egg. Dette er ikke opplyst på pakken, og dermed kan personer som er allergiske mot egg få allergiske reaksjoner. Personer som ikke har allergi mot egg kan derfor trygt spise kokosmassen.

  Det er kokosmasse med best før dato 10.02.2017 som kalles tilbake.


 2. Krydder fra Santa Maria


  24. februar meldte Santa Maria at de tilbakekaller mynte-krydder, fordi det kan inneholde Provence-krydder, som igjen inneholder ingredienser som kan fremkalle allergi. Ingrediensene det er snakk om er selleri og sennepsfrø.

  Tilbakekallingen gjelder Mynte 130 gram med best-før-dato 16.08.2018, skriver VG.


 3. Findus tilbakekaller fiskegrateng


  Samme dag som Santa Marias krydder ble trukket tilbake, kom også Findus med meldingen om at de trakk tilbake Fransk Fiskegrateng. Grunnen var at det var spor av melk i produktet.

  – Ved en rutineanalyse har det vist seg at produktet inneholder spor av et melkeprotein kalt kasein, som ikke er opplyst på pakningen. Kasein kan fremkalle en allergisk reaksjon hos folk som har melkeallergi, opplyser markeds- og innovasjonsdirektør Trude Solvang i Findus Norge, i en pressemelding.

  Tilbaketrekkingen gjeldalt et parti 400 grams Fransk Fiskegrateng med best-før-dato 01.07.2017 og LOT-kode 5356BFF, melder Side2. Hvis du ikke har melkeallergi kan du derimot trygt spise den.


 4. Mars og Snickers-sjokolade


  Etter at det ble funnet en plastbit i én sjokolade, opplyste produsenten av Mars og Snickers 23. februar at de trekker tilbake sjokolader i hele 56 land. Norge er et av landene.


  Ylva Freiesleben i Mars Nordic bekrefter overfor VG at selskapet kommer til å tilbakekalle sjokolader i Norge, Sverige, Finland og Danmark.


  – Vi har ingen indikasjoner på at noe skulle være galt med produktene i Norden, men vil være føre var og trekker tilbake alle Mars og Snickers i hele Norden, uttalte hun.


  Ifølge EU-kommisjonen gjelder tilbakekallingen alle EU-landene unntatt Bulgaria og Luxemburg. Andre land som er rammet er Ghana, India, Iran, Nepal, Taiwan og Sør-Afrika.

  I Norge er følgende produkter tilbakekalt: Snickers 50 gram, Snickers 5+1 300 gram, Snickers 10-pk. 500 gram, Snickers Mini 18 gram, Mars 10-pk. 450 gram og Mars Mini 18 gram. Hvis det ikke er merket med «Mars Netherlands» er det ikke inkludert i tilbaketrekkingen.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.