Millioner av mennesker er avhengig av matvarehjelp i Jemen. Men ikke alle matvarene som er levert når fram til dem som trenger det. Bildet er fra matvaredistribusjon i Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix
Millioner av mennesker er avhengig av matvarehjelp i Jemen. Men ikke alle matvarene som er levert når fram til dem som trenger det. Bildet er fra matvaredistribusjon i Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix Vis mer

Krigen i Jemen

Har destruert tonnevis av mat som skulle hjelpe det krigsherjede landet

Houthi-opprørere i Jemen har destruert flere millioner tonn mat som skulle hjelpe de sivile i det krigsherjede landet.

Publisert

Matvarehjelpen var gått ut på dato og var blitt infisert av insekter, ifølge opprørerne.

– Forsendelsen var blitt dårlig og var full av små insekter. Den kunne ikke engang brukes til dyr, sier Majed Sari fra opprørsbevegelsen.

Ifølge FN skulle maten vært gitt til familier i byen Taiz i november i fjor, en havneby som har vært åsted for intense kamphandlinger i løpet av den over fire år lange krigen. Men maten ble holdt tilbake ved en kontrollpost i månedsvis.

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP) gir matvarehjelp til 11 millioner mennesker i Jemen hver måned. Men leveransene ti Houthi-kontrollerte områder ble stanset fordi det var tvil om maten kom sivile til gode. Opprørerne har nå gitt garantier for at maten skal nå fram, ifølge WFP.

I fjor anslo Redd Barna at opptil 85.000 barn har dødd av akutt underernæring i Jemen.

Organisasjonen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) meldte i juni at de har registrert over 90.000 drepte i krigen i Jemen siden 2015. Av disse er over 11.000 drept i angrep rettet direkte mot sivile, de fleste av dem utført av den internasjonale koalisjonen ledet av Saudi-Arabia.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.