Millioner av mennesker er avhengig av matvarehjelp i Jemen. Men ikke alle matvarene som er levert når fram til dem som trenger det. Bildet er fra matvaredistribusjon i Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix
Millioner av mennesker er avhengig av matvarehjelp i Jemen. Men ikke alle matvarene som er levert når fram til dem som trenger det. Bildet er fra matvaredistribusjon i Sana. Foto: AP / Hani Mohammed / NTB scanpix Vis mer

Krigen i Jemen

Har destruert tonnevis av mat som skulle hjelpe det krigsherjede landet

Houthi-opprørere i Jemen har destruert flere millioner tonn mat som skulle hjelpe de sivile i det krigsherjede landet.

Publisert

Matvarehjelpen var gått ut på dato og var blitt infisert av insekter, ifølge opprørerne.

– Forsendelsen var blitt dårlig og var full av små insekter. Den kunne ikke engang brukes til dyr, sier Majed Sari fra opprørsbevegelsen.

Ifølge FN skulle maten vært gitt til familier i byen Taiz i november i fjor, en havneby som har vært åsted for intense kamphandlinger i løpet av den over fire år lange krigen. Men maten ble holdt tilbake ved en kontrollpost i månedsvis.

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram (WFP) gir matvarehjelp til 11 millioner mennesker i Jemen hver måned. Men leveransene ti Houthi-kontrollerte områder ble stanset fordi det var tvil om maten kom sivile til gode. Opprørerne har nå gitt garantier for at maten skal nå fram, ifølge WFP.

I fjor anslo Redd Barna at opptil 85.000 barn har dødd av akutt underernæring i Jemen.

Organisasjonen Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED) meldte i juni at de har registrert over 90.000 drepte i krigen i Jemen siden 2015. Av disse er over 11.000 drept i angrep rettet direkte mot sivile, de fleste av dem utført av den internasjonale koalisjonen ledet av Saudi-Arabia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer