Har åpnet for turister igjen, men «ingen» kommer

Ingen kommer ennå til Italia, til tross for at landet åpnet for turisme 3. juni. Frykt for corona, innstilte flygninger og advarende reiseråd er grunnen.

(Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB scanpix)
(Foto: Tiziana Fabi / AFP / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Turistsektoren i Italia venter et voldsomt fall denne sommeren etter en vinter og vår da store deler av landet var stengt ned på grunn av coronapandemien.

Landet, som i 2018 tok imot 60 millioner utenlandske turister, regner med 56 millioner færre overnattinger i år, ifølge Firenzes senter for turismestudier.

Det innebærer et tap på 3,2 milliarder euro for en sektor som står for 13 prosent av Italias BNP. Nesten halvparten av tapet skjer i hotellsektoren.

– En nedgang var ventet, men om det fortsetter slik, blir dette det verste året for turistnæringen siden 1998, sier Vittorio Messina i Assoturismo, Italias turistorganisasjon.

Ingen kommer

Etter to måneders nedstengning ble det åpnet for europeiske turister 3. juni, men fortsatt har ikke turister fra utenfor Schengen adgang til landet.

– Jeg kunne håpe at de forsto hvor alvorlig vi tar sikkerheten, sier Mariateresa Mazza de Piccioli, som driver med utleie av leiligheter.

På Piazza del Duomo, foran Milanos kransekake av en katedral, er det fullt av duer, men lite folk. Langs shoppinggatene i nærheten og i galleriet Vittorio Emanuele II høres ingen andre språk enn italiensk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer