Har ansatt stjerneadvokater: Representerer organiserte kriminelle fra Russland, Israel og Italia

De nye advokatene som Donald Trump har hyret for å representere ham i riksrettssaken, er regnet for å være to selvsikre og tøffe sluggere.

Donald Trump har valgt to sluggeradvokater til å representere seg i riksrettssaken mot ham. Foto: NTB / AP
Donald Trump har valgt to sluggeradvokater til å representere seg i riksrettssaken mot ham. Foto: NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

David Schoen og Bruce Castor skal forsvare den tidligere presidenten mot tiltalen om å ha oppildnet til stormingen av Kongressen den 6. januar.

De to er godt kjent fra før. Ifølge AFP er begge regnet som selvsikre, tøffe og medievante eksperter på strafferett, som kan live opp det som allerede er ventet å bli en en nasjonal kringkastet forestilling.

Etter planen skal riksrettssaken starte tirsdag neste uke.

Sexhandel og mafia

59 år gamle Castor var lenge statsadvokat i Pennsylvania og ble etter hvert leder for påtalemyndigheten i delstaten. I 2005 ble han kritisert for å nekte å ta ut tiltale mot TV-stjernen Bill Cosby for voldtekt fordi han mente saken var for svak. I stedet anla han søksmål mot det antatte offeret.

Cosby ble kjent skyldig i voldtekt i 2018.

Schoen er en skrankeadvokat fra Atlanta i Georgia, kjent for å ta særlig vanskelige saker og klienter. Blant annet vurderte han å forsvare den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein, som var anklaget for seksuelt misbruk av mindreårige og menneskehandel.

– Jeg representerer alle slags beryktede personer, sa Schoen i et intervju med Atlanta Jewish Times i fjor og viste blant annet til organiserte kriminelle fra Russland, Israel og Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer