Håper på fulle dansegulv og full omsetning på utesteder i kveld

Opposisjonen på Stortinget kaller det en gledens dag etter at regjeringen lettet på coronatiltakene. Men trekker frem at det er viktig å huske sårbare grupper.

Sveinung Rotevatn fra Venstre mener det er riktig av regjeringen å behandle covid-19 på lik linje som andre sykdommer. Foto: Torstein Bøe / NTB
Sveinung Rotevatn fra Venstre mener det er riktig av regjeringen å behandle covid-19 på lik linje som andre sykdommer. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– I dag gleder vi oss over at alle bedrifter og folk kan få sin fulle frihet tilbake, og til at vi nå endelig kan puste lettet ut etter en krevende vinter. Jeg håper vi ser fulle dansegulv og full omsetning på landets utesteder i kveld, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn i Venstre.

Lørdag formiddag ble det klart at regjeringen skroter nesten alle coronatiltak. Det innebærer blant annet at påbudet om å holde en meters avstand, bruke munnbind og isolasjon ved smitte, fjernes.

– Nå må vi behandle corona som en vanlig sesonginfluensa, og det er vi heldigvis på god vei til å gjøre i dag, sier Rotevatn.

Tone W. Trøen (H) trekker fram at det kan være en omstilling for mange å gå tilbake til en vanlig hverdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Tone W. Trøen (H) trekker fram at det kan være en omstilling for mange å gå tilbake til en vanlig hverdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Høyres helsepolitiske talsperson og leder av helsekomiteen på Stortinget, Tone Wilhelmsen Trøen, sier også det er gledelig å kunne returnere til en normal hverdag.

– Det betyr mye for barn og unge, kultur- og servicebransjen, reiseliv, næringsliv – og oss alle. Samtidig vet vi hvor uforutsigbar pandemien er. Derfor må vi huske at det fortsatt er behov for å beskytte sårbare grupper i samfunnet og at vi følger råd om å være hjemme ved sykdom., sier Trøen.

Helsepolitisk talsperson i Frp, Bård Hoksrud, håper folk feirer og nyter friheten, men også han trekker fram behovet for særlig å ivareta sårbare grupper nå som coronakravene er borte.

– De må hver og en av oss vise hensyn til. Samtidig er det viktig at det offentlige legger til rette for at disse ivaretas på en trygg og god måte, sier Hoksrud.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer