Svelvik-brannen

Håper å starte søk tirsdag

Så snart det er lyst skal kriminalteknikere fra politiet ta seg inn på branntomta i Svelvik. En familie på fire er savnet etter brannen i et trehus.

Et bolighus i Svelvik i Drammen kommune brant ned til grunnen natt til mandag. En familie på fire er savnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Et bolighus i Svelvik i Drammen kommune brant ned til grunnen natt til mandag. En familie på fire er savnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi starter sannsynligvis i 9-tiden. Vi venter til det blir ordentlig lyst og må få sikret branntomta best mulig, sier politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen til NTB.

Etterforskere fra Sørøst politidistrikt skal undersøke brannstedet med bistand fra Kripos.

Brannvesenet driver etterslukking ved bolighuset i Svelvik mandeg 6. desember. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Brannvesenet driver etterslukking ved bolighuset i Svelvik mandeg 6. desember. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Målet er å finne de som vi mener har vært i huset, sier Aas.

Venter på maskiner

Politiet venter blant annet på maskiner som skal fjerne material fra stedet sånn at politiet kan ta seg inn. De håper også på å finne årsaken til at det brøt ut brann.

– Det er et veldig krevende arbeid, særlig når det er så nedbrent som det er her.

Huset har brent ned til grunnen, og det som ikke er tatt av flammene, har rast sammen. Politiet er forberedt på å jobbe på stedet i flere dager.

Lys og blomster nær stedet i Svelvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Lys og blomster nær stedet i Svelvik. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

– Vi holder på så lenge vi kan og kan nok måtte fortsette videre i dagene som kommer. Det er et møysommelig arbeid, sier Aas.

Rundspørring i nabolaget

Mandag gjennomførte politiet et rundspørring i nabolaget. Blant annet ønsket de opplysninger om hvordan huset så ut innvendig før det brant.

– Det er viktig for dem som skal inn og undersøke. All informasjon er til hjelp for å finne ut hva som har skjedd, sier Aas.

En familie på to voksne og to mindreårige barn er savnet etter at et trehus brant ned til grunnen i Svelvik natt til mandag. Én av de savnede var ansatt i brannvesenet i Drammen. Det er satt krisestab i Drammen brannvesen og iverksatt tiltak på skolen de to barna gikk på.

(©NTB)

Mer om