Hans Sverre Sjøvold går av som PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold har torsdag informert Justis- og beredskapsdepartementet om at han ønsker å fratre stillingen som sjef for PST.

Hans Sverre Sjøvold er ferdig som PST-sjef. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Hans Sverre Sjøvold er ferdig som PST-sjef. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver regjeringen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i. Det har de siste ukene vært mye negativ oppmerksomhet rettet mot min person. Hensynet til PSTs tillit i samfunnet og omdømmet må gå først, sier Sjøvold i pressemeldingen.

Sjøvold fratrer stillingen med umiddelbar virkning, ifølge regjeringen.

Roger Berg er fungerende PST-sjef frem til en ny sjef er på plass. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl mener Sjøvold sin avgjørelse er klok.

– Sjøvold har i dag bedt om å fratre sin stilling som PST-sjef. Jeg respekterer Sjøvold sin beslutning, og mener det er en klok avgjørelse, sier Mehl.

(NTB)

DEMONSTRANTER: Under den fire dager lange feiringen av dronning Elizabeths (96) platinajubileum ble flere demonstranter ført vekk av politiet i starten av militærparaden. Video: Sky News. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer