Hans Sverre Sjøvold går av som PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold har torsdag informert Justis- og beredskapsdepartementet om at han ønsker å fratre stillingen som sjef for PST.

Hans Sverre Sjøvold er ferdig som PST-sjef. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Hans Sverre Sjøvold er ferdig som PST-sjef. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver regjeringen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Tjenesten trenger en sjef som har sin fulle og hele oppmerksomhet rettet mot å løse et meget viktig samfunnsoppdrag og i så måte ha samfunnets tillit. Dette er viktigere enn noen gang i den sikkerhetssituasjonen vi nå befinner oss i. Det har de siste ukene vært mye negativ oppmerksomhet rettet mot min person. Hensynet til PSTs tillit i samfunnet og omdømmet må gå først, sier Sjøvold i pressemeldingen.

Sjøvold fratrer stillingen med umiddelbar virkning, ifølge regjeringen.

Roger Berg er fungerende PST-sjef frem til en ny sjef er på plass. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl mener Sjøvold sin avgjørelse er klok.

– Sjøvold har i dag bedt om å fratre sin stilling som PST-sjef. Jeg respekterer Sjøvold sin beslutning, og mener det er en klok avgjørelse, sier Mehl.

(NTB)

DEMONSTRANTER: Under den fire dager lange feiringen av dronning Elizabeths (96) platinajubileum ble flere demonstranter ført vekk av politiet i starten av militærparaden. Video: Sky News. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer