Hane drepte kvinne som sanket egg i Australia

En hane angrep og tok livet av en eldre kvinne som sanket egg på gården sin sør i Australia. Hun døde av blødning fra åreknuter, konkluderer en patolog.

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix)
(Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Den 76 år gamle kvinnen hadde gått inn i hønsegården på eiendommen sin i delstaten South Australia. Der ble hun angrepet av en aggressiv hane som hakket henne i den nedre delen av det ene beinet. Det førte til blødning fra åreknuter, og hun døde, konkluderer patologiprofessor Roger Byard ved Adelaide University.

Det er viktig at folk forstår faren ved blødning fra åreknuter, skriver han i en studie som er publisert i Journal of Forensic Science, Medicine and Pathology. Studien fokuserer på risikoen som eldre mennesker med åreknuter står overfor.

– Denne saken gjorde oss i stand til å innse hvor sårbare de eldre er. Det er svært enkelt å gjøre skade på åreknuter, sier Byard til den australske kringkasteren ABC mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer