Hamas om angrepet 7. oktober: Nødvendig, men kaos førte til feil

I sin første offentlige beretning om angrepet mot Israel 7. oktober, sier Hamas at det var et nødvendig skritt, men at kaos førte til feil i gjennomføringen.

Hamas-krigere, noen med våpen hevet i luften, feirer ved en israelsk stridsvogn ved grensegjerdet til Gazastripen 7. oktober. Foto: AP Photo
Hamas-krigere, noen med våpen hevet i luften, feirer ved en israelsk stridsvogn ved grensegjerdet til Gazastripen 7. oktober. Foto: AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Angrepene var en normal reaksjon for å konfrontere alle israelske sammensvergelser mot det palestinske folket, heter det i Hamas' første offentlige beretning om 7. oktober.

– Det skjedde kanskje noen feil i gjennomføringen av operasjonen al-Aqsa Floods på grunn av den raske kollapsen av det israelske sikkerhets- og militærsystemet, og kaoset som ble forårsaket langs grenseområdene til Gazastripen, sier Hamas.

Samtidig krever Hamas at Israel stopper sin «aggresjon» mot Gaza med umiddelbar virkning. Kun det palestinske folk bestemmer over fremtiden til Gaza, heter det i uttalelsen.

Hamas anklager samtidig Israel for etnisk rensing mot palestinere på Gazastripen.

Uttalelsene kommer fra et 16 sider langt dokument som Hamas publiserte søndag, hvor de rettferdiggjør sitt angrep på Israel 7. oktober i fjor.

Rundt 1140 mennesker ble drept da Hamas-militante angrep Israel. Blant dem 332 israelske soldater og 57 politifolk, mens de øvrige var sivile.

Samtidig tok Hamas og gruppen Islamsk hellig krig omtrent 240 mennesker som gisler. 132 av disse er fremdeles ikke gjort rede for.

Israel har svart på Hamas-angrepet med voldsomme luftangrep mot Gazastripen. 25.105 palestinere har så langt blitt drept i israelske angrep mot enklaven.

Tallet på sårede palestinere siden krigsutbruddet 7. oktober i fjor er nå oppe i 62.681, ifølge helsemyndighetene i Gaza.

Mer om