Hamas kan være villige til å løslate gisler

En talsperson for Hamas sier ifølge NBC News at gruppa er villige til å løslate alle de sivile gislene dersom Israel stanser bombingen av Gaza.

En israelsk soldat inspiserer et hus som ble ødelagt i Hamas' angrep mot den israelske landsbyen Be'eri. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB
En israelsk soldat inspiserer et hus som ble ødelagt i Hamas' angrep mot den israelske landsbyen Be'eri. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver den amerikanske TV-kanalen tirsdag kveld. Hamas holder nærmere 200 sivile gisler i Gaza etter angrepet mot Israel 7. oktober.

– Hamas-talspersonen sa gislene kan bli sluppet innen en time så lenge Israel møter disse vilkårene. De hevder det ikke finnes et trygt sted å slippe gislene nå, skriver NBC.

Vedkommende hevder også at USA og Israel allerede er klar over disse betingelsene, ettersom Hamas har lagt dem fram i sine samtaler med flere arabiske ledere.

Talspersonen sier videre at Hamas også kan slippe fri israelske soldater som holdes som gissel, men da må Israel løslate alle palestinere i israelske fengsler.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer