Hamas har tatt israelske gisler

Israels militære bekrefter at israelske soldater og sivile holdes fanget av Hamas-soldater i en kibbutz i Beeri nær Gaza-grensa.

Bilder fra nyhetsbyrået AP viser sivile israelere fra en kibbutz som fraktes som fanger til Gazastripen. Lørdag kveld bekreftet den israelske hæren at Hamas holder både sivile og soldater som fanger på Gazastripen, men uten å oppgi noe antall. Foto: Hatem Ali / AP / NTB
Bilder fra nyhetsbyrået AP viser sivile israelere fra en kibbutz som fraktes som fanger til Gazastripen. Lørdag kveld bekreftet den israelske hæren at Hamas holder både sivile og soldater som fanger på Gazastripen, men uten å oppgi noe antall. Foto: Hatem Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Ifølge de israelske nyhetsnettstedene N12 og N13 er det snakk om rundt 50 israelere som holdes fanget. Flere soldater er i tillegg drept, ifølge nyhetsnettstedene.

Bilder fra nyhetsbyrået AP viser sivile israelere fra en kibbutz som fraktes som fanger til Gazastripen.

Lørdag kveld bekreftet den israelske hæren at Hamas holder både sivile og soldater som fanger på Gazastripen, men uten å oppgi noe antall. De vil heller ikke si om noen i fangenskap er drept.

Den israelske avisa Haaretz rapporterer at forhandlinger pågår om å få gislene løslatt i Beeri, der det også pågår kamper.

Hamas' nestleder sier til Al Jazeera at den væpnede palestinske gruppen har tatt mange israelere til fange.

– Vi har et stort antall israelske fanger, flere av dem høytstående militære offiserer, sier Hamas' nestleder Saleh al-Arouri til den arabiske TV-kanalen.

Hamas avfyrte lørdag morgen flere tusen raketter mot Israel og har i tillegg sendt bakkestyrker over grensa fra Gazastripen.

Israel har siden angrepet mål på Gazastripen fra lufta, og ifølge palestinske myndigheter er minst 198 palestinere drept i angrepene her.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer