Hamas har lagt ut video av bortført kvinne

Den islamistiske gruppen Hamas publiserte mandag en video som viser en uttalelse fra en av fangene som ble tatt under forrige ukes angrep på Israel.

Foto: SAID KHATIB / AFP
Foto: SAID KHATIB / AFP Vis mer
Publisert

I opptaket identifiserer kvinnen seg som 21 år gamle Mia Schem og ber om å bli returnert til familien så raskt som mulig. På videoen får kvinnen behandling av en uidentifisert helsearbeider.

En representant for familien har overfor Reuters bekreftet kvinnens identitet. Den franske familien var blant en gruppe franske familier som forrige uke appellerte til president Emmanuel Macron om å hjelpe til med å frigjøre deres savnede slektninger.

Det israelske militæret sier i en uttalelse at de er i kontakt med Schems familie.

– I videoen prøver Hamas å fremstille seg selv som en human organisasjon, mens den er ansvarlig for drap og bortføring av babyer, kvinner, barn og eldre», heter det i uttalelsen.

Hamas' væpnede fløy har tidligere sagt at ikke-israelere som ble kidnappet 7. oktober, er gjester som vil bli løslatt når omstendighetene tillater det.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer