Hamas: Dødstallet har passert 13 000

Minst 13.300 palestinere, deriblant 5.600 barn, er drept i israelske angrep mot Gazastripen siden 7. oktober, opplyser Hamas-regjeringen mandag.

Dette bildet tatt mandag 20. november viser noe av de store ødeleggelsene på Gazastripen. Foto: Leo Correa / AP / NTB
Dette bildet tatt mandag 20. november viser noe av de store ødeleggelsene på Gazastripen. Foto: Leo Correa / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det er 300 flere enn det som ble opplyst søndag kveld.

Samtidig har tallet på sårede steget til 31.000, ifølge en kunngjøring fra Hamas-regjeringen.

Etter seks uker med krig mellom Israel og Hamas er rundt 16.000 mennesker drept i Gaza, Israel og på den okkuperte Vestbredden.

I løpet av de første ukene av krigen kom helsedepartementet i Gaza by daglig med oppdaterte tall på drepte og sårede. Men etter at den israelske hæren rykket inn i Gaza by og blant annet har tatt kontroll over sykehus, har det blitt vanskeligere for departementet å føre oversikt over ofre.

Helsedepartementet sier det er umulig med jevnlige oppdateringer som følge av manglende strømtilgang og brutte kommunikasjonslinjer. Dessuten har harde kamper forhindret arbeidet med å hente ut ofre fra ruinene. De siste dagene har i stedet Hamas-regjeringens pressekontor kommet med oppdaterte tall.

FN og andre uavhengige organisasjoner har beskrevet tallene fra helsedepartementet som troverdige.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer