Halvparten vil ikke stemme på Trump om dette skjer

Omtrent halvparten av republikanerne vil ikke stemme på tidligere president Donald Trump dersom han dømmes for en forbrytelse, viser en meningsmåling.

En meningsmåling antyder at republikanere ikke vil stemme på Donald Trump dersom han blir dømt. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
En meningsmåling antyder at republikanere ikke vil stemme på Donald Trump dersom han blir dømt. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Trump leder for tiden an i nominasjonskampen for å bli Republikanernes presidentkandidat i 2024, men meningsmålingen antyder at de kommende rettssakene kan stikke kjepper i hjulene for ham.

I meningsmålingen, som ble gjennomført før Trump møtte i retten i forbindelse med den seneste tiltalen mot ham torsdag, ble det stilt spørsmål om respondentene ville stemme på Trump dersom han blir dømt for en forbrytelse av en jury.

Blant republikanerne svarte 45 prosent at de ikke ville stemme på ham, mens 35 prosent sa de ville. De resterende sa de ikke viste. På spørsmål om de ville stemt på ham dersom han for tiden satt i fengsel, svarte 52 prosent nei, mens 28 prosent sa ja.

Meningsmålingen ble utført over to dager over hele USA og samlet inn svar fra 1006 amerikanske voksne. Feilmarginen er på 4 prosent.

Mer om