Halvparten er fornøyd med dagens inntektsforskjeller

- Støtter regjeringens målsettinger, ifølge statssekretær.

(upublisert) Opprettet
Nesten halvparten mener dagens økonomiske forskjeller i Norge er passelige. Omtrent like mange mener forskjellene er for store, viser en måling som Sentio har utført for Klassekampen.

49 prosent av de spurte svarer at de økonomiske forskjellene er for store. 46 prosent mener forskjellene er passelige. 2 prosent av de spurte mener dagens økonomiske forskjeller er for små.

Regjeringen mener målingen støtter dagens økonomiske politikk og skatteenderinger.

– Regjeringen mener Norge skal være et land med små forskjeller og minimal fattigdom. Dermed gir denne målingen støtte til regjeringens målsettinger, sier statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet.

Mer enn seks av ti personer med brutto husholdningsinntekt mellom 200.000 og 400.000 kroner mener forskjellene er for store. Fire av ti med husholdningsinntekt over 1 million mener det samme.

Målingen viser også at kvinner i høyere grad enn menn mener at forskjellene er for store i dag. 56 prosent av kvinnene mener forskjellene er for store. 42 prosent av mennene står for samme syn.

Politisk tilhørighet spiller også en rolle. Blant Høyre-velgere er det 6 prosent som mener forskjellene er for små i Norge. Seks av ti Ap-velgere mener forskjellene er for store, mens åtte av ti SV-velgere mener det samme. (©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer