Halfvarsson: – Jeg ble knust av Johaug

Den svenske langrennsløperen Calle Halfvarsson minnes med gru den ene gangen han løp mot Therese Johaug. – Hun knuste meg totalt.

Både Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug ble knust da de løp mot Therese Johaug, ifølge Halfvarsson. (Foto: Joe Klamar/AFP/NTB scanpix)
Både Calle Halfvarsson (t.v.) og Petter Northug ble knust da de løp mot Therese Johaug, ifølge Halfvarsson. (Foto: Joe Klamar/AFP/NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Søndag løp Johaug inn til gull på 10.000 meter under NM i friidrett. Langrennsstjernen fra Dalsbygda vant på tiden 32.20,87, noe som er ny mesterskapsrekord og den femte beste tiden av en norsk kvinne noensinne. Tiden er også innenfor EM-kravet.

Den svenske langrennsprofilen Calle Halfvarsson sier til Aftonbladet at han ikke er overrasket over at Johaug løper så godt, og minnes godt at han selv har løpt mot henne.

– Jeg har selv møtt henne i ett løp og da knuste hun meg totalt. Det var riktignok bare oppover, men jeg var ikke den eneste dyktige skiløperen som ikke klarte å henge med. Også Petter Northug fikk juling av henne da, sier svensken.

Selv sier Halfvarsson at han ikke hadde hatt sjans dersom han skulle stilt opp i det svenske mesterskapet i friidrett, og at han hadde sett ut som en flodhest sammenlignet med de øvrige friidrettsutøverne.

– Jeg er ingen dårlig løper, men måtte nok veie 20 kilo mindre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer