Haley krever at Trump gjennomgår test

Den republikanske presidentkandidaten Nikki Haley trapper opp kampen mot Donald Trump. Det er særlig alderen hans hun retter seg mot.

Den republikanske presidentkandidaten Nikki Haley trapper opp kampen mot Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Den republikanske presidentkandidaten Nikki Haley trapper opp kampen mot Donald Trump. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert

På en konferanse fredag ba 51 år gamle Haley konservative politikere om å satse på yngre ledere, og rettet skarp kritikk mot Republikanernes valgresultater i de to seneste valgene.

– Hvis dere er lei av å tape, så sett deres lit til en ny generasjon, oppfordret hun deltakerne på den årlige Conservative Political Action-konferansen.

Haley nevnte ikke Trump med navn, men ba nok en gang om at det blir innført en «kompetansetest» for politikere over 75 år. Trump er 76 år gammel.

Haley er den første tungvekteren som har meldt seg som en utfordrer til Trump i nominasjonskampen før presidentvalget, som skal holdes høsten 2024. Haley er tidligere FN-ambassadør for USA.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer