Lørenskog-forsvinningen

Hagen-familiens bistandsadvokat møter pressen

Dagen før det har gått ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, varsler familiens bistandsadvokat pressekonferanse onsdag ettermiddag klokken 17.

Dagen før det har gått ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, varsler familiens bistandsadvokat pressekonferanse onsdag ettermiddag. Her er advokat Svein Holden fotografert på forrige pressekonferanse 6. august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Dagen før det har gått ett år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, varsler familiens bistandsadvokat pressekonferanse onsdag ettermiddag. Her er advokat Svein Holden fotografert på forrige pressekonferanse 6. august. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som tidligere vil advokat Svein Holden møte pressen i advokatfirmaet Hjorts lokaler i Oslo sentrum.

Holden skriver ikke hva han vil formidle i den svært korte invitasjonen, annet enn at de inviterer til pressekonferanse vedrørende saken om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Politiet er på forhånd orientert om pressekonferansen.

– Vi har ingen kommentarer til den, og henviser spørsmål til bistandsadvokat Svein Holden, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Han legger i en pressemelding til at politiet ikke vil være tilgjengelig for kommentarer onsdag ettermiddag og kveld.

Tidligere kontakt

Den forrige pressekonferansen ble holdt 6. august i de samme lokalene. Det hadde da gått snart ti måneder siden den 68 år gamle kvinnen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog.

– Kidnapperne sier hun lever, kunne da bistandsadvokaten fortelle pressekorpset.

– De sier klart at Anne-Elisabeth Hagen lever, men vi har ikke mottatt bevis på at dette er riktig, sa Holden.

En henvendelse fra de antatte gjerningspersonene 8. juli hadde styrket familiens håp om at hun var i live og skulle få komme tilbake til dem i god behold.

Henvendelsen ble oppfattet som «et klart og tydelig svar» på familiens budskap til motparten i februar.

Anbefaling fra politiet

11. februar holdt Holden en presseorientering. Årsaken var at politiet hadde anbefalt familien ikke å forhandle før det kom bevis på at Anne-Elisabeth Hagen lever.

– Dette rådet vil familien følge, sa han.

Den første pressekonferansen ble holdt 24. januar. Da ba han på vegne av familien de antatte kidnapperne om å kommunisere på en annen måte enn tidligere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer