Hagen-barna fikk innsyn i etterforskningen

Barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen måtte gå rettens vei for at deres bistandsadvokat skulle få innsyn i politiets etterforskning av bortføringssaken.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet i Sloraveien i Lørenskog 31. oktober 2018. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter at politiet ikke ville gi barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen innsyn i etterforskningen av den angivelige bortføringen av moren og drapssiktelsen mot faren, gikk barna videre til Nedre Romerike tingrett med kravet.

Kravet ble levert til tingretten 29. mai, men det var først 25. august at domstolen kom til konklusjonen om gi barnas bistandsadvokat Ståle Kihle innsyn i materialet, skriver Romerikes Blad.

– Begjæringen om innsyn i klausulerte saksdokumenter fra bistandsadvokat Ståle Kihle tas til følge mot taushetsplikt, skriver tingrettsdommer Håkon Schei Mentzoni i slutningen fra tingretten.

I kjennelsen går det fram at det er over 20.000 sider med etterforskningsdokumenter saken rundt Anne Elisabeth Hagens forsvinning. Politiet opplyser at de ikke vil anke kjennelsen.

– Prinsipielt spiller det ingen rolle for meg at jeg har måttet underskrive en taushetsplikt. Det viktigste blir å ettergå om politiet har gjort en god nok jobb. Når jeg får en oversikt, kan det bety at jeg kan be politiet om å gjennomføre nye etterforskningsskritt i saken, sier Kihle til avisa.

Familien har uttrykt sterk mistillit til politiets håndtering av saken. Verken parets barn eller Tom Hagen selv vil stille opp til nye avhør.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer