Haga erstatter coronasmittet Kalvå i OL-troppen

Ragnhild Haga stepper ut av reserverollen og inn på det norske OL-laget i langrenn. Hun tar over plassen til koronarammede Anne Kjersti Kalvå i Beijing-lekene.

Ragnhild Haga. (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Ragnhild Haga. (Foto: Terje Pedersen / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag morgen.

«I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppens kvinnelag har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene», står det i uttalelsen.

Haga har denne sesongen stått utenfor langrennslandslaget og måttet stå for egen satsing. Nå får hun uttelling for innsatsen og tar del i OL.

30-åringen ble i 2018 olympiske mester på 10-kilometeren i fri teknikk.

Heidi Wengs situasjon er ikke avklart. Hun er for tiden i likhet med Kalvå i isolasjon i italienske Seiser Alm etter å ha testet positivt på koronaviruset. Langrennsledelsen håper å få henne klar til å gå noen distanser i Kina-OL.

Som reserve har Haga trent med OL-laget på samlingen i Nord-Italia. Åsen-løperen er dermed klimatisert til å gå i høyden når lekene starter. Der blir første langrennsøvelse kvinnenes skiathlon 5. februar.

Kvinnelandslaget skal fly fra Zürich til Beijing tirsdag. Det er den nye planen etter at det kom smitte inn i langrennsleiren. Herrene forlater i helgen Seiser Alm og setter kursen mot Oslo. Mandag flyr de av gårde med charterfly til Kina.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer