Hæren patruljerer i gatene på Gotland

Russlands mobilisering ved grensen til Ukraina og den spente situasjonen i Europa gjør at det svenske forsvaret øker sitt synlige nærvær på hjemmebane.

Soldater fra Gotlands regiment patruljerer i Visby havn torsdag. Russlands mobilisering ved Ukrainas grense og den økte spenningen mellom Russland og Nato har fått det svenske forsvaret til å øke sin synlige virksomhet, blant annet på Gotland. Forsvaret kaller det en beredskapsjustering. Foto: Karl Melander/TT / NTB
Soldater fra Gotlands regiment patruljerer i Visby havn torsdag. Russlands mobilisering ved Ukrainas grense og den økte spenningen mellom Russland og Nato har fått det svenske forsvaret til å øke sin synlige virksomhet, blant annet på Gotland. Forsvaret kaller det en beredskapsjustering. Foto: Karl Melander/TT / NTB Vis mer
Publisert

På Gotland kan man for eksempel nå se svenske styrker patruljere i gatene i Visby. Det svenske forsvaret kaller det en beredskapsjustering.

– Dette skal ses i sammenheng med flere års forverring av sikkerhetssituasjonen i vårt nærområde. Den siste tidens utvikling gjør det ikke bedre, sier Michael Claesson, innsatssjef i det svenske forsvaret.

Natt til onsdag seilet tre russiske landgangsfartøyer inn i Østersjøen. Svenske styrker overvåket deres ferd fra jagerfly som ble sendt ut.

Claesson sier at den hendelsen er med på å påvirke situasjonen, men at det er et helhetsbilde som gjør at soldatene nå patruljerer i gatene.

Han mener den russiske seilasen i Østersjøen ikke må overdrives.

– Vi er til stede i flere deler av landet og ikke bare på Gotland. Derimot er det klart at folk kommer til å merke at det er mer militært personell enn normalt på Gotland. Men det er man nok vant til der, og vi har et godt forhold til lokalbefolkningen, sier Claesson.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer