Hackere truer med å offentliggjøre opplysninger om australske kjendiser

Hackere truer med å offentliggjøre helseopplysningene til 1.000 kjente australiere etter et dataangrep mot et forsikringsselskap.

Forsikringsselskapet Medibank i Australia er utsatt for et dataangrep. Foto: Rick Rycroft / AP /NTB
Forsikringsselskapet Medibank i Australia er utsatt for et dataangrep. Foto: Rick Rycroft / AP /NTB Vis mer
Publisert

Medibank, som er et av Australias største private helseforsikringsselskap, opplyste torsdag at hackere hevder å ha stjålet 200 gigabyte med data.

Selskapet opplyser at dataene som er stjålet, inneholder blant annet informasjon om hvor kunder har mottatt medisinske tjenester, samt koder knyttet til deres diagnoser og prosedyrer.

Medibank har stanset all handel som følge av dataangrepet. Ifølge forsikringsselskapet har hackerne truet med å offentliggjøre opplysninger om 1.000 kjente personer dersom selskapet ikke betaler en sum med løsepenger.

Innenriksminister Clare O'Neil sa at datasikkerhet ikke lenger er noen selvfølge. Forrige måned ble teleselskapet Optus også utsatt for et stort dataangrep.

– Dette, sammen med Optus, er en stor vekker for landet, sa O'Neil torsdag.

– Dette er den nye verdenen vi lever i. Vi kommer til å være under nådeløse nettangrep fra nå av, la hun til.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer