Hackere kan ha fått tilgang til privat informasjon om stortingsrepresentanter

Hackerne har potensielt fått tilgang til private opplysninger om flere representanter da Stortinget ble utsatt for et IT-angrep.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier gjennomgangen etter datainnbruddet er ferdig. Saken er fremdeles under etterforskning. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Stortingsdirektør Marianne Andreassen sier gjennomgangen etter datainnbruddet er ferdig. Saken er fremdeles under etterforskning. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Analysene har ikke avdekket at gradert informasjon er på avveie.

Det opplyser stortingsdirektør Marianne Andreassen til NTB. Administrasjonen er nå ferdig med sin gjennomgang for å få oversikt over potensielt skadeomfang som følge av IT- angrepet på sensommeren.

– Vi har i samarbeid med de rammede arbeidet med å skaffe oss oversikt over hva som ligger i epostkontoene for å danne oss et best mulig bilde av hva som potensielt kan være på avveie, sier Andreassen.

Hvem som kan stå bak angrepet, er fortsatt uvisst. Stortinget har anmeldt hendelsen, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker fortsatt.

– Etterforskningen pågår, er alt PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen kan si om saken.

Kontonummer og helseopplysninger

Stortingets administrasjon har skaffet seg oversikt over innholdet i epostkontoene som ble utsatt for innbrudd.

Privat informasjon som kontonummer, personnummer, bankopplysninger og andre personopplysninger kan ha kommet hackerne i hende. Det gjelder også stortingsrelaterte opplysninger om reiseruter, kontaktdata, forarbeider i forbindelse med behandling av politiske saker og noe personinformasjon. Enkelte epostkontoer har også inneholdt helseopplysninger, som mulige allergier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer