Haaland ute med muskelskade – neppe langvarig

Erling Braut Haaland sliter med et muskulært problem og spilte ikke lørdagens bundesligakamp for Borussia Dortmund, som endte med tap mot Mönchengladbach.

Borussia Dortmund må klare seg uten Erling Braut Haaland borte mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Borussia Dortmund må klare seg uten Erling Braut Haaland borte mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dortmund opplyste om skaden via Twitter før kampen. Klubben oppgir «muskulært problem» som årsak til at stjernespissen ikke var med i lørdagens tropp.

Også Marco Reus måtte stå over kampen. Han har problemer med et kne.

– Erling fikk seg et slag. Han prøvde det han kunne, men det var ikke nok til å spille i dag, sa Dortmund-trener Marco Rose ifølge Ruhr Nachrichten.

Et skadeavbrekk for Haaland vil være svært ubeleilig for Norge foran de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro, men landslagslege Ola Sand kommer med en beroligende melding:

Udramatisk

«Vi fikk vite det for kort tid siden, og det er udramatisk virker det som», skriver han til TV 2.

Det er landslagsuttak kommende tirsdag. Tyrkia-kampen (borte) spilles 8. oktober. Tidligere lørdag ble det kjent at spissmakkeren Alexander Sørloth går glipp av kampene på grunn av en skade.

Landslagssjef Ståle Solbakken fikk derimot beroligende nytt også etter at midtbanespilleren Mathias Normann forlot banen med det som lignet en hamstringskade da Norwich gjestet Everton lørdag.

– Det var kun krampe, og landskampene er ikke i fare, sier Normanns agent Imad El Hammichi til NRK.

Tapte

For Dortmunds del virket det som de manglet en målscorer av Haalands kaliber mot Borussia Mönchengladbach. De maktet selv ikke å få ballen innenfor stengene og tapte 0-1 i bortekampen. Denis Zakaria ble kampens eneste målscorer.

Dortmund måtte spille over en omgang i undertall etter at Mahmoud Dahoud ble utvist med to gule kort, og Rose fikk intet hyggelig gjensyn med gamleklubben.

Tapet gjør at det nå er fire poeng opp til Bayern München på tabelltopp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer