Haaland over milliardgrensen, nytt skikkelig verdibyks

Uten å sparke en ball i kamp har Erling Braut Haalands markedsverdi skutt i været de siste dagene. Torsdag var «prislappen» på ham over 1 milliard kroner.

Foto: Wolfgang Rattay/Reuters
Fotograf
Foto: Wolfgang Rattay/Reuters Fotograf Vis mer
Publisert

Det skjedde da eurokursen var på sitt høyeste (13,12) den dagen. Torsdag kveld hadde verdien sunket til 984 millioner kroner med 12,32 i Norges Bank-kurs.

Det er det anerkjente nettstedet Transfermarkt som har jekket Haaland opp fra 60 til 80 millioner euro i antatt maks salgsverdi. Det skjedde nylig.

Det gjør ham til verdens 30. mest verdifulle fotballspiller på oversikten. Haaland har økt verdien hele 15 ganger siden 1. juli i fjor.

19-åringen kom fra Salzburg til Borussia Dortmund for det mange har anslått til 200 millioner kroner. Det moderate beløpet skyldtes en klausul i kontrakten.

Haaland har øst inn mål siden han kom til Tyskland. Borussia ble slått ut av Paris Saint-Germain i mesterligaen for vel en uke siden.

Tysk Bundesliga er stoppet på grunn av koronaviruset, og det vil trolig gå mange uker før kampene der tar til igjen.

Franske Kylian Mbappé topper Transfermarkts liste. PSG-stjernens verdi er satt til nesten 2,5 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer