Erling Braut Haaland er med i A-landslagstroppen etter målfest i østerrikske Salzburg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Erling Braut Haaland er med i A-landslagstroppen etter målfest i østerrikske Salzburg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Haaland i landslagstroppen – 18 år etter pappa

Erling Braut Haaland (19) får smake på A-landslagsfotball i EM-kvalkampene i september. Målproduksjonen for Salzburg i Østerrike ryddet vei for ham.

Publisert

LANDSKAMPENE

Herrelandslagets kamper i 2019:
23. mars: Spania 1-2 (b, EM-kval)
26. mars: Sverige 3-3 (h, EM-kval)
7. juni: Romania 2-2 (h, EM-kval)
10. juni: Færøyene 2-0 (b, EM-kval)
5. september: Malta (h, EM-kval)
8. september: Sverige (b, EM-kval)
12. oktober: Spania (h, EM-kval)
15. oktober: Romania (b, EM-kval)
15. november: Færøyene (h, EM-kval)
18. november: Malta (b, EM-kval).

Unggutten har åtte kamper til sammen på U20- og U21-laget. De har gitt elleve mål. Hele ni av disse kom i samme kamp, mot Honduras i VM-sluttspillet tidligere i sommer.

De siste ukene har det løsnet for fullt for ham i klubblaget. Tenåringen er blitt et hett navn i østerriksk fotball.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kom ikke unna kraftspissen i uttaket denne gangen. Haaland er en av fire U21-spillere som kjemper om en plass i førsteelleveren.

– Det har aldri sett så bra ut på spissplass i min tid som trener i Norge. Erling finnes i tankene om en startellever. Det er ikke utenkelig, sier Lagerbäck om Haaland.

– Haaland kan bli en veldig god internasjonal spiller. Han har allerede kommet langt i ung alder og har gjort det veldig bra så langt, sier Lagerbäck.

For Norge er bare to seirer i september nok om det skal bli EM-plass via kvalifiseringsgruppen. Lykkes det ikke der for de norske gutta, venter sluttspillet i UEFAs nasjonsliga neste år.

Følger faren

Faren Alf Inge Håland spilte 34 A-landskamper for Norge. Den siste var i 2001. Håland-familien blir en av ganske få far-sønn-varianter på landslaget. Alexander Sørloth og pappa Gøran er den hittil siste.

Norge møter Malta hjemme 5. september og Sverige borte tre dager senere. Etter noe unødvendige poengtap i hjemmekamper mot både Romania og Sverige, er det norske laget allerede i en vrien posisjon.

Tirsdag offentliggjorde Lagerbäck troppen på Ullevaal stadion.

Den inneholdt ikke så mye overraskende, kanskje med unntak av Rostov-proffen Mathias Normann (23). Malta hjemme bør være helt overkommelig. Norden-derbyet mot Sverige i Stockholm kan bli tøft.

Kastet bort

Landslagstrener Lars Lagerbäck sier at om Norge skal ha en bra sjanse til å avansere fra gruppa, så må det bli seks poeng i kampene mot Sverige og Romania. Svensken var klar på hvorfor det er blitt slik.

– Vi har definitivt kastet bort fire poeng. Vi skal vinne hjemme både mot Sverige og Romania når vi leder med 2-0. Jeg har ikke vært borti med mine lag at det ikke har holdt inn når vi har ledet med 2-0, sa Lagerbäck.

Siden forrige landslagssamling er Sigurd Rosted, Stefan Strandberg, Martin Linnes, Mohamed Elyounoussi, Mats Møller Dæhli og Ola Kamara ute. Nye i troppen er Tore Reginiussen, Even Hovland, Alexander Sørloth, Haaland og Normann.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.