Haaland i landslagstroppen – 18 år etter pappa

Erling Braut Haaland (19) får smake på A-landslagsfotball i EM-kvalkampene i september. Målproduksjonen for Salzburg i Østerrike ryddet vei for ham.

Erling Braut Haaland er med i A-landslagstroppen etter målfest i østerrikske Salzburg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Erling Braut Haaland er med i A-landslagstroppen etter målfest i østerrikske Salzburg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unggutten har åtte kamper til sammen på U20- og U21-laget. De har gitt elleve mål. Hele ni av disse kom i samme kamp, mot Honduras i VM-sluttspillet tidligere i sommer.

De siste ukene har det løsnet for fullt for ham i klubblaget. Tenåringen er blitt et hett navn i østerriksk fotball.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kom ikke unna kraftspissen i uttaket denne gangen. Haaland er en av fire U21-spillere som kjemper om en plass i førsteelleveren.

– Det har aldri sett så bra ut på spissplass i min tid som trener i Norge. Erling finnes i tankene om en startellever. Det er ikke utenkelig, sier Lagerbäck om Haaland.

– Haaland kan bli en veldig god internasjonal spiller. Han har allerede kommet langt i ung alder og har gjort det veldig bra så langt, sier Lagerbäck.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer