Haaland ble årets spiss under Gullballen-utdelingen - takket familien

Haaland er blitt kåret til målkonge i verden.

BLANT KVELDENS STJERNER: Erling Braut Haaland kom arm i arm med Isabel Haugseng Johansen. Foto: NTB
BLANT KVELDENS STJERNER: Erling Braut Haaland kom arm i arm med Isabel Haugseng Johansen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland ble kåret til årets angriper i internasjonal fotball under Ballon d'Or-gallaen i Paris mandag kveld.

Sportsmagasinet France Football står bak kåringen. Denne gangen gikk det prestisjetunge Gerd Müller-trofeet til Haaland.

Han vant foran PSG-stjernen Kylian Mbappé.

– Først av alt vil jeg takke Manchester City, hele klubben, for at de gjør at jeg kan være meg selv hver dag, sa Haaland.

– Deretter vil jeg takke familien min og alle rundt meg, la han til.

Med seg til Paris hadde Haaland blant andre pappa Alfie Haaland og venninnen Isabel Haugseng Johansen. Rådgiver Egil Østenstad var også på plass.

Etter å ha fått prisen fikk Haaland alle sine scoringer forrige sesong på storskjerm.

Nordmannen hadde en eventyrlig debutsesong i Manchester City. Han bidro sterkt til at klubben vant «The Treble» ved å score 52 mål og slå ni målgivende pasninger på 53 kamper.

Ifølge Transfermarkt er jærbuen akkurat nå verdens mest verdifulle fotballspiller, med en markedsverdi på 180 millioner euro. Det tilsvarer 2,12 milliarder norske kroner.

Haaland fikk også en nominasjon til Gullballen, som er den mest prestisjetunge individuelle prisen for verdens fremste fotballspillere.

Haaland ble kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i slutten av august. Nordmannen vant prisen i kamp mot Lionel Messi og Manchester City-lagkamerat Kevin De Bruyne.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer