- Haakon bør velges som konge

- Haakon trenger folkets tillit før han tiltrer. Er du enig? Si din mening.

(upublisert) Opprettet
- Vi trenger et valgkongedømme. Haakon trenger folkets tillit før han tiltrer, sier Lars Martin Mediaas, generalsekretær i den venstre/sentrum-orienterte tenketanken Progressiv. Det skriver Aftenposten.no, og du kan lese hele saken her. Han får støtte av kolleger i høyreorienterte Civita.Heller ikke tidligere statsminister Kåre Willoch (H) utelukker at en folkeavstemning om statsformen vil være nyttig hvis det oppstår strid om kongehuset. Det kommer frem i dagens utgave av ukemagasinet Ny Tid. Lars Martin Mediaas er personlig kongehustilhenger. Likevel ber han kronprins Haakon gjøre som sin oldefar prins Carl gjorde i 1905: Han ba om folkets tillit, fikk det og ble kong Haakon VII. Hva mener du - bør det avholdes en folkeavstemning om statsformen? Hva ville du stemt? Del din mening i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.