Gyldendal lager ny versjon av «Hva visste Hjemmefronten?»

Gyldendal varsler en ny versjon av Marte Michelets omstridte bok «Hva visste hjemmefronten?» Det betyr ikke at de trekker den gamle, tross varsel om søksmål.

I 2018 møtte Marte Michelet historikere til debatt etter utgivelsen av «Hva visste Hjemmefronten?». Foto: Ørn E. Borgen/NTB
I 2018 møtte Marte Michelet historikere til debatt etter utgivelsen av «Hva visste Hjemmefronten?». Foto: Ørn E. Borgen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslagssjef for sakprosa i Gyldendal, Reidar Mide Solberg, forteller at forlaget og Michelet vil gjennomgå de ulike påstandene, kravene og «motboka» «Rapport fra ein gjennomgang av Hva visste hjemmefronten?», en gjennomgang de håper å kunne ferdigstille i løpet av våren.

Deretter vil de skrive en ny utgave av boka, som da vil være gjennomgått setning for setning.

Planen er å utgi denne til høsten.

Derimot ønsker forlaget ikke å trekke den gamle versjonen av boka.

– For Gyldendal er det ikke et kommersielt anliggende at «Hva visste hjemmefronten?» blir stående i offentligheten, men et viktig prinsipielt spørsmål som dreier seg om ytringsfrihet og et informert offentlig ordskifte.

Det kommer fram i et brev fra Gyldendal som ble sendt etterkommernes advokat, John Christian Elden. Han uttaler i en epost til NTB at han ikke er fornøyd.

Krever at alle solgte bøker byttes inn

– Vi er fornøyd med at de imøtekommer kravet om retting av feilene i boken, men forutsetter også at de bytter inn fra alle som har mottatt feil bok så langt. Vi er ikke tilfreds med at de i mellomtiden vil forsøke å selge en bok de vet og har erkjent at inneholder injurierende feil, skriver Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer