Gyldendal kutter 50 årsverk

Gyldendal-konsernet varsler nedbemanninger i flere av konsernets virksomheter etter svakere lønnsomhet og endret etterspørsel.

Gyldendal Norsk Forlag er et av Norges største forlag. Forlagets historie strekker seg tilbake til 1925 da det danske selskapet Gyldendal solgte den norskspråklige avdelingen sin til norske investorer. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Gyldendal Norsk Forlag er et av Norges største forlag. Forlagets historie strekker seg tilbake til 1925 da det danske selskapet Gyldendal solgte den norskspråklige avdelingen sin til norske investorer. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kuttene på om lag 50 årsverk skal fordeles mellom de ulike forlagsenhetene i Gyldendal Norsk Forlag, ARK Bokhandel og stabs- og støttefunksjoner i konsernet. Til sammen har konsernet rundt 1800 ansatte.

I 2023 omsatte Gyldendal-konsernet for 2,7 milliarder kroner, som var på nivå med året før. Manglende inntektsvekst og en unormalt høy kostnadsvekst bidro til svakere lønnsomhet.

– Bokbransjen er under press som følge av digitalisering og endret etterspørsel. Markedet er samtidig preget av usikkerhet med høye renter, sterk kostnadsvekst og svakere etterspørsel, sier konsernsjef Tørres Thuv i Gyldendal.

Han sier de må prioritere strammere, og at de intensiverer arbeidet med å redusere kostnadene.

– Det er aldri noen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, samtidig er grepene helt nødvendige for å sikre lønnsomhet og konkurransekraft i årene fremover, sier Thuv.

(©NTB)

Mer om