Guvernør: Tre drept i russisk angrep i Øst-Ukraina

Tre sivile er drept i et russiske angrep i et boligområde i byen Kostjantynivka i Øst-Ukraina, opplyser guvernøren i Donetsk.

Dette boligområdet i Kostjantynivka ble rammet av nye angrep lørdag. Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB
Dette boligområdet i Kostjantynivka ble rammet av nye angrep lørdag. Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

14 andre ble såret i lørdagens angrep, som også førte til materielle skader på fire leiligheter og et hotell, sier guvernør Pavlo Kyrylenko i Donetsk fylke.

– Redningsmannskaper og politifolk jobber på åstedet for tragedien for å hjelpe folk og grundig dokumentere nok en forbrytelse fra de russiske okkupantene av vårt land, skriver Kyrylenko på Telegram.

Nina Kovalenko (66) gråter over liket av sin sønn Mykhailo Kovalenko (34), som ble drept i et russisk angrep i Kostjantynivka i Donetsk fylke lørdag. Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB
Nina Kovalenko (66) gråter over liket av sin sønn Mykhailo Kovalenko (34), som ble drept i et russisk angrep i Kostjantynivka i Donetsk fylke lørdag. Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB Vis mer

Tidligere lørdag sa Kyrylenko at minst fire personer var drept i Donetsk fylke det siste døgnet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa fredag at situasjonen ved fronten fortsatt er «ekstremt akutt», spesielt i Donetsk der Russland trapper opp en offensiv.

Mer om