Guvernør: Alle broene inn til Sievjerodonetsk er ødelagt

Alle de tre broene som forbinder Sievjerodonetsk og nabobyen Lysytsjansk over elven Siverskyj Donets, er nå ødelagt, sier Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj.

Publisert

Tidligere på dagen ble det opplyst at to av de tre broene var ødelagt. Men mandag kveld kunngjorde guvernør Hajdaj at russiske styrker hadde ødelagt også den siste broen.

– Det gjør det umulig å få evakuert sivile ut av den krigsherjede byen og å få forsyninger inn, sier Hajdaj, ifølge BBC.

Han legger til at innbyggerne i byen, hvor det har vært harde kamper i lang tid, nå lever under svært vanskelige forhold.

Deler av Sievjerodonetsk er lagt i ruiner, og de russiske styrkene har erobret det meste av byen. Ukrainske styrker har fortsatt kontroll over et industriområde og det kjemiske anlegget Azot, der rundt 500 sivile – blant dem 40 barn – har søkt tilflukt, ifølge guvernør Hajdaj.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer