Guvernør: 60 mennesker drept i russisk angrep mot skolebygg

En ukrainsk guvernør oppgir at Russland har bombet en skolebygning i Luhansk der rundt 90 mennesker hadde gått i dekning, og at om lag 60 av dem er drept.

Publisert
Sist oppdatert

Skolebygget ligger i landsbyen Bilohorivka, og kjelleren ble ifølge Serhij Hajdaj brukt som tilfluktsrom. Han er guvernør og leder for den militære administrasjonen i Luhansk, som ligger øst i Ukraina.

Hajdaj skriver på Twitter at rundt 60 mennesker er drept og at letingen i ruinene fortsetter. Han har også publisert en video av et bygg som ligger i ruiner, og som brenner. Tidligere skrev han at rundt 30 mennesker var reddet ut i live.

Angrepet skal ha skjedd lørdag kveld. Redningsarbeidet skal ha blitt avbrutt natt til søndag, men ble gjenopptatt søndag morgen.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder, og det russiske forsvarsdepartementet har ikke svart på spørsmål om den påståtte bombingen, skriver Reuters. De skriver også at 60 personer skal fortsatt ikke være gjort rede for og fryktes å ha blitt drept.

Ifølge guvernøren hadde landsbyboere søkt dekning i skolen etter at en annen bygning som ble brukt som tilfluktsrom, ble ødelagt. Skolen skal da ha vært det eneste stedet der folk kunne søke dekning.

– Nesten hele landsbyen hadde søkt tilflukt, alle som ikke var evakuert, sier Hajdaj til CNN.

Han hevder at et russisk fly slapp en bombe på skolen.

Det foregår harde kamper i Luhansk, som er ett av fylkene som russiskvennlige separatister har hatt delvis kontroll over siden 2014.

(NTB)

«SUPERBOMBE»: Det amerikanske luftforsvaret viser muskler med sitt nye program «Quicksink». Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: U.S. Air Force Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer