Gisseldrama i Frankrike

Gutt (17) holder fire kvinner som gisler

En væpnet ungdom har tatt fire gisler i en kafé i Blagnac utenfor den franske byen Toulouse. Politiet tror ikke det er terrorrelatert.

Publisert

Gisseltakeren har avfyrt to skudd i luften, men politiet har foreløpig ikke besvart ilden eller gjort forsøk på å storme kafeen.

Det var like over klokka 16 at gisseltakeren gikk inn i kafeen, som ligger i forstaden Blagnac nord for Toulouse. Han ba folk forlate lokalet, men holdt igjen fem personer som gisler, alle kvinner. En person ble senere løslatt.

Om lag en time senere skjøt han mot politiet som står utenfor, men det er ikke meldt om at noen er såret. Ifølge avisen SudOuest tror ikke politiet at det er snakk om en terrorhandling.

Gislene er ifølge nyhetsstasjonen France 3 eieren av kafeen og fire ansatte. Gisseltakeren har på seg en motorsykkelhjelm og har festet et gopro-kamera på kroppen.

Ifølge politiet er det foreløpig uklart hvem gisseltakeren er, og hva slags krav han stiller. Men han skal ha forlangt å få snakke med en forhandler, melder franske medier.

En anonym politikilde sier ifølge avisen Le Figaro at gisseltakeren er 17 år, fra Blagnac og at han er en kjenning av politiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer