Gunhild Stordalen ansetter etterfølger i EAT

Gunhild Stordalen overlater jobben som administrerende direktør i EAT foundation til Jonathan Farnell. Selv går hun inn i rollen som president i den voksende organisasjonen.

Til NTB forklarer Stordalen bakgrunnen for endringene:


– De gode EAT-nyhetene har heldigvis ingenting med min helsetilstand å gjøre, men er snarere et resultat av at EAT går så det griner!


På under tre år har organisasjonen vokst fra et lokalt frokostseminar til en global plattform for mat, helse og bærekraft. Nå blir Jonathan Farnell administrerende direktør, mens Stordalen går fra direktør til president.


– Med Jonathan bak spakene, gleder jeg meg til å gi bånn gass videre i rollen som president for EAT Foundation, en rolle som vil tillate meg å gjøre mer av det jeg er god på – det vil si som EAT ambassadør og arbeid med overordnet strategi, men mindre fokus på daglig drift.


Farnell har allerede fungert som administrerende direktør i EAT siden oktober i fjor.Avlyste fest


Stordalen, som lider av den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerodermi, har hatt et tilbakefall det siste halvåret. Gunhild og ektemannen Petter Stordalen avlyste nylig sin tradisjonelle 16. mai-fest på grunn av sykdomssituasjonen.


EAT har særlig hatt en voldsom vekst det siste året og har nå nesten 70 partnere.


– Jeg er svært stolt over å bli spurt om å lede EAT inn i neste fase da vi skal bli den viktigste globale plattformen for mat, helse og bærekraft, sier Farnell, som har bred ledererfaring. Han har arbeidet strategisk med en rekke multinasjonale selskaper for å forbedre deres forretningsvirksomhet og gjennomføre endringer.Nyansettelser


Stordalen sier det kan bli flere endringer, siden EAT er relansert som ny stiftelse sammen med den britiske stiftelsesgiganten Wellcome Trust og Stockholm Resilience Centre:


– Med ytterligere økte ambisjoner og mer kapital er det nå behov for å endre både organisasjonsstruktur og øke kapasiteten. Vi er i prosess med flere nyansettelser, inkludert stillinger innen forsknings-, politikk og kommunikasjonsteamene i Oslo og Stockholm, samt ansvarlige for global fundraising og partnernettverk. Samlet vil EAT-teamet i løpet av første halvår 2016 bestå av 20 personer lokalisert i nye kontorer i Oslo, samt flere ansatte i Stockholm og London.


 

(©NTB)