Gult farevarsel for regn, vind og snøfokk flere steder i landet

Kraftig regn, snøfokk og mye vind er noe av det som venter Sør-Norge de neste dagene.

I deler av Rogaland og Vestland kommer det mye regn fredag. Det kan skape vanskelige kjøreforhold. Foto: Terje Bendiksby / NTB
I deler av Rogaland og Vestland kommer det mye regn fredag. Det kan skape vanskelige kjøreforhold. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Fra fredag ettermiddag ventes ny runde med snøfokk i fjellet på grunn av sterk vind og snø, varsler meteorologene , som har sendt ut gult farevarsel.

Skal man ned fra fjellet før nyttårsaften, er det best å kjøre første del av fredag. Oppfordringen er klar og tydelig:

– Kjør forsiktig, og ha med nok mat, drikke og varme klær i bilen.

Fra Dirdal i Rogaland til Florø i Vestland ventes det mye regn fredag ettermiddag og kveld. Det kan lokalt komme over 60 millimeter i løpet av tolv timer. Snøgrensen er 400–600 meter over havet først på dagen, men stiger så til 600–800 meter etter hvert.

– Enkelte steder vil nedbøren først komme som snø, før den etter hvert går over til regn. Det vil lokalt bli is på veiene som følge av regn som fryser på kald bakke, advares det.

I deler av Troms og Finnmark ventes det kraftige vindkast gjennom natten. Det kan komme vindkast på 30–35 meter per sekund. På kysten blir det sterk kuling til liten storm, og full storm i fjellet.

I Troms løyer vinden utpå ettermiddagen fredag, mens det i Finnmark blir tidlig kveld før vinden stilner.

(©NTB)

Mer om